Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2022 17:36 - Заловени руски документи разкриват 10-дневен план на Москва за превземане на страната и убийство на нейните лидери
Автор: enovini Категория: Новини   
Прочетен: 3222 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Русия планира да започне инвазията с "масирана ракетна и въздушна кампания" срещу украински военни обекти, твърди RUSI, като в списъка е посочено и кой трябва да бъде убит, кой ще бъде сплашен и кой ще бъде насочен като сътрудник.

Британски аналитичен център в областта на отбраната и сигурността разкрива подробности за плана на Москва преди инвазията в Украйна, основан на заловени руски документи, очевидно подписани от Владимир Путин. Русия е планирала да превземе Украйна за 10 дни и да я анексира до август тази година, съобщи Кралският институт за изследвания в областта на отбраната и сигурността (RUSI).

Според свързания с британската армия аналитичен център, само малка група руски служители са били наясно с пълния мащаб на плановете. Според него дори заместник-началниците на поделения в руската армия не са знаели за плана за нахлуване и окупация на Украйна до дни преди началото на инвазията, а тактическите военни части не са получавали заповеди до часове преди това.

Документите разкриват също, че Русия е планирала да превземе украинските електроцентрали, летища, водоснабдяване, централната банка и парламента - и че руските специални служби са имали за задача да убият украинското ръководство.

Изглежда, че те са предполагали, че украинските правителствени служители "или ще избягат, или ще бъдат заловени в резултат на скоростта на инвазията", заяви RUSI. Украинската разузнавателна общност също така смята, че Русия е планирала да използва беларуски въздушнодесантни части за превземането на Ровненската и Хмелницката атомна електроцентрала.

Съобщава се, че в плана за инвазия подробно са описани плановете за превземане на украинските атомни електроцентрали, за да се осигури убежище на руските войски, да се придобие контрол над енергийната система на страната и евентуално да се изнудват европейските държави с риска от радиационно замърсяване. Русия е планирала да започне инвазията с "масирана ракетна и въздушна кампания" срещу украински военни цели, твърди RUSI.

Тя добави, че Москва няма да се насочи към критична инфраструктура като електроцентрали и железопътни линии, тъй като те са ключови за плановете ѝ да окупира страната.

Списък на Русия за убиване

Руското контраразузнаване е съставило списъци на някои украинци, съобщи RUSI. Те са разделени на четири категории:

  • Тези, които трябва да бъдат убити
  • Тези, които се нуждаят от потискане и сплашване
  • Считаните за неутрални, които трябва да бъдат насърчавани да сътрудничат
  • Тези, които са готови да сътрудничат.

Служителите планираха да регистрират населението чрез проверки от врата на врата и филтриращи лагери, каза мозъчният тръст. Според съобщенията Русия е планирала и принудително сътрудничество с областните управители и местните власти, а ФСБ е била натоварена със задачата да залови местни служители. С течение на времето тя е планирала да доведе учители и други служители от Русия, за да започне "превъзпитанието на украинците".




Гласувай:
3



1. morskipesni - Ех че готино менте си спретнал!
02.12.2022 18:22
Оценяваме! Особено кефи, "да се убият тези, които трябва да бъдат убити". Класика!
цитирай
2. raders - Оценяваме! Особено кефи, "да ...
02.12.2022 19:18
morskipesni написа:
Оценяваме! Особено кефи, "да се убият тези, които трябва да бъдат убити". Класика!


А ти да не мислиш, че тази агресия беше от много любов. Ама че досаден мушморок!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: enovini
Категория: Новини
Прочетен: 32205
Постинги: 38
Коментари: 21
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031