Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2022 12:10 - Съпруги на руски войници щурмуват границата с Украйна, заплашват да влязат на бойното поле, за да спасят съпрузите си
Автор: enovini Категория: Новини   
Прочетен: 678 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Повече от дузина съпруги на мобилизирани руски войници в сряда щурмуваха град в близост до границата с Украйна, за да поискат от военното командване да върне съпрузите им.

Войниците са част от "несъществуващата" част 11097.   Според жените поделението е било преди това разположено в село Краснориченское в посока Валуйки в Луганска област, когато е попаднало под артилерийски обстрел от страна на Въоръжените сили на Украйна, се казва в доклад на руската медия "Верстка", преведен от The Insider.  

Съобщава се, че оцелелите от контраофанзивата се опитват да се върнат при роднините си и да върнат ранените войници у дома. В сряда вечерта жените са отишли в граничния град Валуики в Белгород и са поискали от руските военни да върнат съпрузите им.

Те добавиха, че ако командването откаже да го направи, ще отидат на фронтовата линия и сами ще спасят войниците.  

"Готова съм да ги разкъсам на парчета. Те трябва да направят нещо, трябва да вземат някакво решение, трябва да ги изведат оттам. Искаме да ги изведат оттам, защото там има много ранени", е цитирана да казва една от жените. Руският информационен канал отбелязва, че представител на военното подразделение е посочил телефонните номера на роднините и е обещал да им предостави повече информация на следващия ден.  

Исканията на съпругите идват, след като подразделението, което е било разположено в Луганска област на 1 ноември, е било подложено на украински обстрел и изоставено от командирите си. От 570-те мобилизирани войници на подразделението само 130 са оцелели при нападението, казва руският резервист Алексей Агафонов пред The Guardian. "Видях как пред мен разкъсват мъже, по-голямата част от нашето подразделение е изчезнала, унищожена. Беше ад", казва той.  

"И много от тези, които оцеляха, губят разсъдъка си след случилото се. Никой не иска да се върне." Втори войник, останал анонимен, потвърждава разказа на Агафонов за инцидента, като добавя, че са били неподготвени, въпреки че са получили "двуседмично обучение", отбелязва изданието.  

Към момента не е ясно колко руски войници са загинали във войната. За последен път Москва актуализира броя на жертвите си в края на септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че от началото на инвазията през февруари са загинали 5937 руски войници. Към сряда Министерството на отбраната на Украйна изчислява, че руската армия е загубила общо 77 950 войници в конфликта.


Тагове:   война,   Украйна,   граница,


Гласувай:
3



1. ivo1 - На война, като на война! В тази война ...
10.11.2022 16:05
На война,като на война! В тази война е заложена честта и съществуването на Русия! Уроците в историята винаги си имат цена!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: enovini
Категория: Новини
Прочетен: 32673
Постинги: 38
Коментари: 21
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930