Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2022 08:30 - Медведев призовава руснаците да не се паникьосват заради Херсон: надява се да го превземе отново
Автор: enovini Категория: Новини   
Прочетен: 1271 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, обяви на руснаците, че не трябва да изпадат в паника заради отстъплението на руската армия от Херсон, и ги увери, че всички анексирани територии в крайна сметка ще бъдат руски.

Цитат: "Концепцията за териториален суверенитет не е изчезнала в нашата страна. Всичко ще се върне обратно у дома, в Руската федерация. Тревожността (безпокойството - бел. ред.) на всички грижовни хора е напълно разбираема, но истерията и паниката не са".

Подробности: Медведев призова сънародниците си да не предлагат на "врага поводи за радост наблизо и далеч" и [вместо това] често да напомнят на всички за "величието и безграничността на руския свят".

Преди това: На 11 ноември Министерството на отбраната на Русия заяви, че всички окупационни сили са напуснали Херсон и са се прехвърлили на левия бряг на река Днепър, без да претърпят загуби. Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Русия, заяви, че въпреки решението на военните Херсонска област "остава част от Русия и в това не може да има никакви промени" Междувременно жителите радостно посрещат украинските сили в освободените села в Херсонска област и ги очакват в град Херсон.

Предистория:

  • В края на септември руските окупатори проведоха фиктивни и юридически невалидни "референдуми" в окупираните територии на континентална Украйна относно предполагаемото им намерение да станат част от Руската федерация.
  • На 30 септември президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа "споразумението за присъединяване към Русия" на окупираните украински територии в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, а на 5 октомври подписа "законите за приемане" на тези територии в Руската федерация.
  • От края на октомври, под настъплението на украинските въоръжени сили, руските нашественици преместиха окупационната си администрация от Херсон на левия бряг на река Днепър в областта, а също така прибягнаха до депортиране на местните жители.
  • На 9 ноември Сергей Суровикин, главнокомандващ на руските окупационни сили в Украйна, обяви прехвърлянето на руските войски от град Херсон на левия бряг на река Днепър, но украинските власти са сигурни, че значителна групировка руски войски остава в Херсон, и че няма признаци Русия да се оттегли без бой.
  • На 10 ноември в докладите се казва, че руските окупационни сили са минирали всичко, което са могли, докато са се оттегляли от Херсон; те също така са взривили обекти от критичната инфраструктура, включително котелни помещения, комуникационни кули и моста на Антонивка.


Тагове:   Украйна,   медведев,   Русия,   Херсон,


Гласувай:
4



1. ivo1 - На война, като на война! Фашизмът за ...
12.11.2022 09:10
На война,като на война! Фашизмът за втори и последен път ще бъде победен.
цитирай
2. dobrodan - Типичното комунистическо бебе Медпутя.
12.11.2022 13:19
Насрано и засмяно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: enovini
Категория: Новини
Прочетен: 32651
Постинги: 38
Коментари: 21
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930