Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2022 17:58 - Путин разрешава на чужденци да служат в руската армия
Автор: enovini Категория: Новини   
Прочетен: 1291 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

В понеделник, 14 ноември, президентът Путин подписа указ, с който се разрешава на чужденци да служат в руската армия. Руският президент Владимир Путин подписа указ за служба на чужденци в руската армия, става ясно от документа, публикуван на официалния портал за правна информация на Русия.

С този указ се променя процедурата за "военна служба в мирно време от граждани на Руската федерация и такива с чуждо гражданство" "Военната служба се изпълнява от войници, моряци, сержанти, старшини, които са граждани, включително и такива, които имат гражданство (националност) на чужда държава или разрешение за пребиваване или друг документ, потвърждаващ правото на постоянно пребиваване на гражданина на територията на чужда държава на доброволни начала (по договор) или по договор във въоръжените сили и военните формирования", се посочва в указа.

"Договорът не може да бъде сключен с чуждестранен гражданин, по отношение на когото е постановена осъдителна присъда и е наложено наказание, по отношение на когото се води дознание или предварително разследване или наказателно дело, а също и ако този гражданин е с неизтрито съдебно минало или е наказан по административен ред за употреба на наркотици."

Още през септември Путин подписа закон, с който се улеснява получаването на гражданство от чужденци, подписали договор за служба в руската армия в продължение на поне една година.

В събота, 24 септември, в рамките на новия закон, подписан от президента Путин, чужденците, служещи в руската армия, ще могат да кандидатстват за руско гражданство без разрешение за пребиваване и без да пребивават непрекъснато в продължение на пет години в Русия, каквото беше изискването на "старото" законодателство.

Хората реагираха на новината в социалните мрежи. @JayinKyiv написа в Twitter: "Lol.. Путин подписва указ, който позволява на руската армия да мобилизира чужденци, които просто ВИЖДАТ Русия.

"Преди това всеки, който имаше чуждестранен паспорт И руски паспорт, не можеше да бъде призован. Сега всеки може да бъде."


Тагове:   война,   армия,   Русия,   путин,


Гласувай:
2



1. dobrodan - Скоро може и да ги задължи.
14.11.2022 18:15
Ще стане весело.
цитирай
2. raders - Ми в този сайт е пълно с путофили. ...
14.11.2022 20:26
Ми в този сайт е пълно с путофили. Представям си как ще хукнат през глава да служат в руската армия. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: enovini
Категория: Новини
Прочетен: 32640
Постинги: 38
Коментари: 21
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930