Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Новини, анализи и коментари за случващото се по света и у нас.
Автор: enovini Категория: Новини
Прочетен: 32679 Постинги: 38 Коментари: 21
Постинги в блога от 02.11.2022 г.
image

САЩ изразиха загриженост относно предстоящи заплахи от страна на Ислямската република срещу Саудитска Арабия, като предупредиха, че няма да се поколебаят да отговорят, ако е необходимо.

Говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом заяви във вторник, че "Ние сме загрижени за картината на заплахите и оставаме в постоянен контакт чрез военни и разузнавателни канали със саудитците. Няма да се поколебаем да действаме в защита на нашите интереси и партньори в региона".   Официалният представител направи тези забележки, след като Wall Street Journal съобщи, че Саудитска Арабия е споделила със Съединените щати разузнавателна информация за нападения срещу цели в кралството, както и в столицата на Иракски Кюрдистан Ербил, където са разположени американски войски.

Прессекретарят на Пентагона бригаден генерал от Военновъздушните сили Пат Райдър заяви по време на брифинг за медиите във вторник, че САЩ остават "загрижени" за "ситуацията със заплахите в региона" и са "в редовен контакт" със саудитски официални лица.   "Ще си запазим правото да се защитаваме и отбраняваме, независимо къде служат нашите сили, независимо дали в Ирак или другаде", каза Райдър, без да разкрива информация за конкретна заплаха.

В средата на октомври Иран предупреди Саудитска Арабия да не отразява протестите по персийските новинарски станции и обвини Саудитска Арабия, Израел и САЩ, че са отговорни за тях.   Командирът на иранската Революционна гвардия Хосейн Салами заяви, че саудитците се опитват да провокират иранската младеж, и заплаши, че ако не контролират своите медии, последствията ще бъдат неизбежни.

"Това е последното ни предупреждение, защото се намесвате във вътрешните ни работи чрез тези медии, казахме ви, бъдете внимателни", каза той.
Категория: Новини
Прочетен: 659 Коментари: 1 Гласове: 1
image 
Бившият служител може да получи повече от 20 години затвор, когато произнесена
присъдата през март следващата година


Бивш служител на Apple се призна за виновен във вторник за това, че е измамил технологичния гигант с повече от 17 милиона долара в продължение на седем години, съобщиха федералните прокурори.

В писмено споразумение за признаване на вина Дхирендра Прасад описва схемите, които е осъществил, докато е работил като купувач за глобалната верига за доставки на услуги на Apple, съобщиха от прокуратурата на САЩ.  

Прасад признава, че измамата е включвала "получаване на подкупи, завишаване на фактури, кражба на части и принуждаване на Apple да плати за стоки и услуги, които никога не са били получени", се казва в изявлението на прокурорите.  

При една от схемите според прокурорите Прасад е организирал изпращането на компоненти на Apple до склад на външен доставчик, където те са били преопаковани и накрая продадени обратно на Apple.  

"Прасад призна, че тези схеми са продължили през 2018 г. и в крайна сметка са довели до загуби за Apple в размер на повече от 17 млн. долара", се казва в изявлението. Прокурорите заявиха, че 52-годишният Прасад се е признал за виновен по множество обвинения, включително заговор за извършване на измама и заговор за измама на Съединените щати.  

Той може да бъде осъден на повече от 20 години затвор, когато бъде произнесена присъдата му през март следващата година. Двама от съучастниците му, външни доставчици, които са работили с Apple, са обвинени по отделни федерални дела.
Категория: Новини
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2022 09:00
Търсене

За този блог
Автор: enovini
Категория: Новини
Прочетен: 32679
Постинги: 38
Коментари: 21
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930